Geschiedenis

Ons bedrijf is op 01-03-1959 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De heer A.H.Kuipers heeft het bedrijf de naam KUIPERS MUZIEKHUIS meegegeven. Het woonhuis deed in die tijd dienst als showroom en werkplaats. In 1978 ben ik (Johan Kuipers) bij mijn vader aan het werk gegaan. In mijn beginjaren heb ik veel geleerd van het repareren en reviseren van elektronische orgels en piano’s. Als het bedrijf in 1994 te koop komt, is het voor mij geen grote stap om dit werk zelfstandig voort te zetten. In 1996 wordt het een Vennootschap Onder Firma, geleid door Johan en Els Kuipers.

Doordat het assortiment werd verbreed, was het nodig om in het jaar 1978 een pand aan de Hoofdstraat in Leens te kopen. Dit pand werd verbouwd tot toonzaal en werkplaats voor gebruikte piano’s. Vanuit deze werkplaats/showroom is een begin gemaakt met de verkoop van goede gebruikte piano’s. Met veel plezier is daar tien jaar gereviseerd en verkocht..

In 1988 hebben wij ons huidige pand aan de Hoofdstraat 18-b aangekocht. Dit is een ideaal verkooppunt, met een totale oppervlakte van 360 vierkante meter; alle activiteiten vinden nu plaats onder één dak.

In 2005 hebben pand en parkeerterrein een facelift gekregen. Het resultaat is fantastisch! Wij zijn er nog steeds erg trots op.