Klantenervaringen

Familie van Vlijmen

“Erg tevreden over mijn 4 klaviers mixtuur hauptwerk orgel.
Byzonder mooi gemaakt schitterend geluid. Momenteel heb ik de samples. Noordbroek, Groningen Martini, Rotterdam Laurens. Een en ander is deskundig begeleid door Els Kuipers van Kuipers Muziekhuis Leens.

Dhr. Diekstra

“Na ongeveer 10 jaar op een Domus Viscount te hebben gespeeld (met veel plezier overigens) wilde ik graag de overstap maken naar Hauptwerk. De klank van Hauptwerk is geweldig en je kunt orgels over de hele wereld in je eigen huis bespelen. Muziekhuis Kuipers is een begrip in de orgelwereld. Ik ben daarom op een zaterdagochtend komen kijken, en heb van Els uitleg gekregen over de te nemen stappen. In samenwerking met Mixtuur orgelbouw heb ik mijn orgel samengesteld naar eigen wens, met drie klavieren, houten toetsen en voetpistons. Hierdoor kun je veel verschillende muziekstijlen op je orgel kwijt, en de klank is magnifiek! De communicatie met Els en Mixtuur verliep uitstekend, evenals de aflevering van het orgel bij mij thuis. Een investering voor de rest van je leven!”
Bijgaand een klankopname 

Familie van Marrum

Een bezoek eind 2020 bracht ons in een showroom van vele, zeer vele orgels. Aangezien mijn handen al 10 jaar geen orgel meer hadden aangeraakt, voelde ik me in een muziekhemel terechtgekomen. Te kust en te keur rondwandelen en vanaf de instapmodellen maar begonnen met spelen, registreren, aanvoelen en vooral luisteren. Een voor ons nieuwe wereld, sinds de ontwikkelingen in de afgelopen 10 jaar. Naast de bekende merken zoals Johannus viel in de andere ruimte al snel het nieuwe uiterlijk van een orgel op, wat  de Mixtuur-lijn bleek te zijn. Een feest van een geluid kwam ons tegemoet met het spelen op deze voor ons nieuw soort van instrument. Een wanen in een echte kerk.

Wennen is het om geen fysieke knoppen meer te hebben maar een modern tablet met alle disposities. Het geluid is zoals een orgel moet klinken. De keuze was toen vooral tussen de Intrada en de Etude. Gezien mijn opleidingsniveau voelde de Intrada een maatje te groot en is het de Etude geworden. Het vervolgens qua kleur en toetsen aan kunnen passen naar eigen wens en smaak maakt uiteindelijk een orgel wat precies past bij onze persoonlijke voorkeuren. Een mooie sample erbij cadeau gekregen, hoe fijn is dat!

Nu is het gevoel van op meerdere orgels in één te spelen een heel rijke beleving. Al gelang de keuze van bladmuziek kan ik de sample kiezen die erbij past, barok of juist meer romantisch. Het spelen op houten toetsen geeft nog eens extra dat ‘echte kerkorgel-gevoel’. De komende jaren kan ik me verdiepen in de verschillende disposities en er al mijn fantasie en spelvariatie in kwijt.

“Een feest van een geluid kwam ons tegemoet met het spelen op deze voor ons nieuw soort van instrument.”

Met de fijne kast is het ook niet meer het logge instrument wat ik eerder gewend was. Stijlvol en rustig is de uitstraling.

Kortom, een mooi orgel met veel mogelijkheden en een prachtige klank en eenvoudige doch stijlvolle uitstraling. Na 10 jaar kan ik me weer uitleven en de vingertjes flink losmaken.

Familie Vaatstra

Zaterdagmorgen 17 oktober 2020 werden we hartelijk welkom geheten bij Kuipers Muziekhuis te Leens door Els Kuipers.

We hadden op een eerder tijdstip een afspraak gemaakt om de Johannus studio 350 te komen bekijken, te beluisteren en te bespelen. Zodra je de winkel binnenkomt en rondkijkt zie je diverse orgels staan met allemaal verschillende mogelijkheden. Een aantal daarvan zou je graag eens willen bespelen en beluisteren om zo de klankkleur te ontdekken. Achteraan in de winkel viel mijn oog direct op het prachtige Johannus Positief 25 orgel. Alleen al om naar te kijken is het een prachtig mooi meubel wat perfect in onze huiskamer zou passen qua kleurstelling. Mijn nieuwsgierigheid naar de klankkleur van dit majestueuze instrument was gewekt .Vanuit mijn ooghoek zag ik de ook Studio p-350 staan, dit was het orgel waar ik eigenlijk voor kwam en in eerste instantie mijn interesse had. Els vroeg of ik het eerst de Positief 25 wilde bespelen en daarna de Studio p-350.

Wat een prachtige warme volle klank had en heeft de Positief 25 dit was voor mij een haast euforisch moment. In mijn hart was ik al helemaal verknocht aan dit orgel. Daarna nam ik plaats achter de speeltafel van de Studio p-350, ook een fantastisch mooi orgel, maar mijn hart ging toch meer uit naar de Johannus Positief 25. De klankkleur, de registratie, de uitstraling, de extra stemmen waren in mijn optiek doorslaggevend. Voor mij was het toen een soort van “wow” moment om later dit orgel de mijne te kunnen en te mogen noemen.

“Het voelt zo’n beetje of er een droomwens is uitgekomen.”

Na een kleine week is het Johannus Positief 25 orgel netjes en professioneel bij mij thuis afgeleverd. Mijn “oude” orgel een Johannus Kabinet, die ik nieuw bij muziekhuis Kuipers heb gekocht, is mee retour gegaan. Dit geweldig Kabinet orgel heb ik een aantal jaren met heel veel plezier mogen bespelen. Realiseer me dat de nieuwe aanwinst het vierde orgel is wat aan mij geleverd is door Muziekhuis Kuipers. Mag nu thuis met geweldig veel plezier spelen, luisteren, en de vele mogelijkheden te ontdekken van dit voor mij majestueus instrument. Voelt nu echt een beetje of er een soort van droomwens is uitgekomen.

Familie Maaskant


Goedemiddag Els,

Hierbij een foto van ons nieuwe Content Mondri orgel. Het is even zoeken naar de juiste registraties en de mogelijkheden die het orgel heeft, maar na enige inspanning komen we tot een juiste indruk en daarbij mooie beleving van het orgel met een fijne speelaard.  Het komt ook als meubelstuk bij ons goed tot zijn recht.

Bedankt voor de prettige communicatie. Het ging alles op afstand in deze corona tijd, maar we zijn er toch met elkaar goed uitgekomen. Hartelijk dank hiervoor en mogelijk komen we nog eens bij jullie langs.

Hartelijke groet,

Familie Maaskant

Familie Nanninga

“De afgelopen twee weken via Els, van Kuipers Muziekhuis in Leens, een occasion orgel Content D900 kunnen aanschaffen. Het telefonische contact en het schriftelijke contact via de mail verliep uitstekend. Aangezien er i.v.m. Corona niet gespeeld kon worden in het muziekhuis, het orgel op goed vertrouwen gekocht. Alle gemaakte afspraken werden stipt nagekomen en het orgel werd keurig op tijd afgeleverd.

Het contact bij het afleveren was vriendelijk. Els gaf aan dat indien het orgel niet zou bevallen er altijd omgeruild kan worden. Ons vertrouwen is zeker niet beschaamd. Bedankt Els en jouw team.”

Fam Nanninga 18-02-2021  

Familie Durieux

Dhr. DURIEUX

Vorige week dit prachtige orgel gekocht voor een zeer scherpe prijs bij Kuipersmuziekhuis. Vriendelijk ontvangst en goede service! We kregen zelfs een vervoersdeken mee. Deze winkel is een aanrader!”

Van de Familie Rozema ontvingen we onderstaande prachtige foto.

Een prachtig instrument op de juiste plek.