Hybride orgel

EXTRA STEMMEN OP UW PIJPORGEL?

Het orgel in de Jeruzalem kerk is oorspronkelijk van de orgelbouwer J. Hilboesen en afkomstig uit de Grote Kerk in Tholen (1902). In 1954 werd het door de firma Sanders & Zn. geplaatst in de Oud- Katholieke parochie te Rotterdam. Bij deze overplaatsing werd de tractuur elektrisch gemaakt, met een vrijstaande speeltafel. Het orgel kreeg hierbij een modern orgelfront met een open opstelling. Tevens zijn toen enkele registers aangepast.
In 1991 is het orgel overgeplaatst naar de Jeruzalem kerk in Groningen, door de firma Kaat & Tijhuis uit Kampen. Het orgel is geplaatst vóór in de kerk, boven de preekstoel. Omdat het orgel te weinig draagkracht had voor het goed ondersteunen van de samenzang, zijn door Kuipers Muziekhuis uit Leens op het Pedaal vier digitale “Monarke” stemmen toegevoegd. [Subbas 16’, Gedekt 8’, Quint 5 1/3’, Trombone 8’]
Dit is een stuk maatwerk waar we echt trots op zijn.

MONARKE KWALITEIT

Bij Monarke wordt al sinds 1980 gewerkt aan de perfecte pijporgelklank. Met het ontwerp van de nieuwste digitale pijporgel stemmen, is het Johannus gelukt het “levend ademend” effect van echte orgelpijpen te evenaren. PipeLIFE™ TUNING maakt het verbazend realistisch. Elk toegevoegde register maakt het orgel rijker, waardoor een “juichend crescendo” ontstaat. Net als bij een mooi pijporgel vult het geluid nu alle hoeken van de kerk, zonder dat het storend wordt.

Met Monarke leveren we maatwerk die nodig is om uw instrument te verfraaien met één of meerdere digitale stemmen. Daarbij is het mogelijk om de register[s] zelf uit te zoeken op karakter en klankkleur. Ook zijn er mogelijkheden voor een digitale speeltafel, bv. voor de aansturing van een geluidsmodule. Verder is er keuze uit verschillende registers en audiosystemen. Intonatie is belangrijk voor het eindresultaat. Gebruikmakend van de huidige techniek is een perfecte afstemming mogelijk, van het bestaande pijporgel naar de digitale Monarke stemmen.

Mist u één of meerdere stemmen of heeft het pijporgel niet genoeg draagkracht? De huidige digitale techniek biedt ook voor u vele mogelijkheden. Kom eens vrijblijvend met ons praten want samen zoeken we graag naar de juiste oplossing.