Coronaproof orgelconcerten in Leens bij Kuipers muziekhuis

Altijd al eens willen spelen op het Marcussen-orgel van de Sintlaurenskerk in Rotterdam? Of op het van Dam-orgel van de Grote kerk in Tholen? Tijdens de orgelconcerten kunt u niet alleen luisteren maar ook zelf spelen op deze instrumenten.

Kuipers muziekhuis organiseert ondanks de bijzondere omstandigheden twee coronaproof miniconcerten. We willen heel graag met elkaar genieten van de prachtige orgelklanken. Met Mixtuur orgels haal je onder andere het Martini orgel uit Groningen levensecht in huis.

“We proberen er samen het beste van te maken, want muziek is een prachtige manier om samen te zijn.” Els Kuipers – eigenaar van Kuipersmuziekhuis.

Hoe werkt het?

Hauptwerk is een krachtig softwareprogramma gebaseerd op MIDI. In dit programma kunnen samplesets geladen worden van orgels die overal ter wereld zijn opgenomen. De klank van elke individuele pijp van het gesampelde orgel is opgenomen, zowel het indrukken van een toets, de klankontwikkeling die volgt en het loslaten van een toets. Dat zorgt voor een levendige klank. Hauptwerk geeft een uiterst realistische weergave en zorgt ervoor dat de orgels écht beleefd kunnen worden.

Op dit moment zijn er honderden orgels verkrijgbaar als sample set. U speelt dus net zo makkelijk Bach op een Silbermann als Franck op een Cavaillé-Col. Muziek beleven en spelen zoals het bedoeld is!

U bent daarom van harte welkom op zaterdag 7 en zaterdag 21 november van 09:00 -17:00. Wel wijzen we u er op dat u zich vooraf dient aan te melden. Dit kunt u doen door Els Kuipers te bellen 06 555 66 809 of te e-mailen naar info@kuipersmuziekhuis.nl. Uiteraard is de toegang gratis.