Kerst met de nieuwe 

Kerst met de nieuwe ECCLESIA 

Vrijdag 22 december 2023

Vorige week stuurden wij u een uitnodiging met daarin de datum zaterdag 21 december. Dit moest natuurlijk vrijdag 22 december zijn van 10:00 – 16:00. Dan is het weer tijd voor een prachtige dag vol kerst- orgelmuziek in onze showroom in Leens. 

Tijdens deze feestelijke dag ontvangt u bij bezoek aan onze Showroom een heerlijke kerststol en natuurlijk alvast muzikale nieuwjaars wensen!

In de avond kunt u de Johannus Ecclesia bewonderen. Deze wordt dan gepresenteerd tijdens een kerstconcert in Opende. De Ecclesia is geschikt voor kleine en grote (kerk)zalen. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn in het kerkgebouw van de Protestantse gemeente in Opende. Aanvang is half acht. Laat u verrassen door de prachtige klanken van de nieuwe Johannus Ecclesia.

Het adres is Provincialeweg 80, 9865 AK Opende

Wij hopen u deze dag in Leens en in Opende te mogen begroeten. 

Met vriendelijke groet, 

Els Rozema

Helemaal afgestemd op het zingendekoor

De Ecclesia Choir is een subtiel en elegant instrument. Zang en begeleiding smelten bij dit orgel tot in de kathedrale nokken eenparig samen. En, dat weten we van Johannus maar al te goed, die zuivere harmonisatie is de stille wens van iedere koororganist. Met twee klavieren, 26 stemmen en volledig pedaal, doet de Ecclesia Choir eenvoudig wat hij móét doen: koorzang begeleiden. Bescheiden als het moet, uitbundig als het nodig is.

De Ecclesia gaat het samenspel met de ruimte aan

Om het maximale uit de orgels binnen de Ecclesia-serie te halen, wordt het instrument tot in detail afgestemd op de ruimte waarin het geplaatst wordt. Het maakt bijvoorbeeld een groot verschil of een Ecclesia-orgel in een klein gestoffeerd theater of in een kathedraal met veel marmer wordt geplaatst. Bij de plaatsing van het instrument stelt een gecertificeerd intonateur het orgel zo in dat het geluid, de galm en de draagkracht een optimaal samenspel met de ruimte vormen.