Muzikale aandacht op 19 en 26 november 2016

Aandacht maakt alles mooier!
We weten het allemaal wel, niemand is gelijk, we denken heel verschillend. Maar over muziek of muzikale beleving, daar praten we graag met elkaar over. En het goede instrument kan ons deze beleving geven. Dan komt de persoonlijke vraag: welk orgel past bij u? Daar staan we samen eens bij stil want aandacht maakt ook hier het verschil….

Deze muzikale zaterdagen vullen we graag in met aandacht voor u en onze orgels. Er zijn veel verschillen tussen onze orgels, dat is bekend nemen we aan. Maar wat zijn die verschillen, dan bedoelen we niet de prijs of het aantal registratie mogelijkheden, maar de verschillen in klank en de opbouw van de klanken. Vervolgens de vraag: wat is eigenlijk het verschil tussen een Hauptwerk orgel of een digitaal gesampled instrument? Zo zijn er nog wel meer vragen te stellen.

Gert van Hoef en Hendrik Loosman staan samen met u uitgebreid stil bij de verschillen in de Content orgels, van de Clavis tot de Cambiare. De klankkleuren en de vele instelmogelijkheden komen aan bod. Verder nog: de kunst van het registreren en vervolgens een daverend slotconcert.

Zaterdag 19 november 2016: Content krijgt onze aandacht met het volgende programma:
10:30 – 11:30u. Orgelbespeling door Gert van Hoef op diverse Content orgels.
11:30 – 12:00u. Uitleg werking/mogelijkheden PCC menu door Hendrik Loosman.
12:00 – 13:00u. Lunchpauze/ ruime gelegenheid voor u om te spelen en vragen te stellen.
13:00 – 13:30u. Bespeling door Gert van Hoef op de Content Cantate 246 met Extra Voice.
13:30 – 14:00u. Demonstratie van “Hauptwerk” op de twee Cambiare modellen.
14:00 – 15:00u. Masterclass door Gert van Hoef aan opgegeven kandidaat(en). Dit opgeven mag vooraf, via de mail of telefonisch, maar natuurlijk mag u ook aanschuiven als Gert begint.
15:30u. Slotconcert door Gert van Hoef.

Zaterdag 26 november 2016: Johannus geeft acte de présence met de LiVE II.
Na de LiVE III heeft Johannus een nieuwe telg aan dit fenomeen toegevoegd: De LiVE II, een twee klaviers huiskamer instrument. ‘s Morgens laat Harm Hoeve dit nieuwe instrument in al zijn facetten horen. Cornelis Elzerman kan u alle “ins en outs” van dit nieuwe orgel vertellen. Als medewerker van Johannus is hij de hele dag aanwezig. Wij vinden het belangrijk wat u van dit orgel vindt.

Programma zaterdag 26 november:
10:00 – 11.30u. Muzikale kennismaking met de LiVE II door Harm Hoeve.
11:30 – 12:00u. Gelegenheid voor u om te spelen en vragen te stellen.
12:00 – 12.30u. Slotconcert door Harm Hoeve op de LiVE II.
12:30 – 13:30u. Lunchpauze/ ruime gelegenheid voor u om te spelen en vragen te stellen.
14:00 – 15.00u. Uitleg werking/mogelijkheden van de LiVE II door Cornelis Elzerman.
15:00u. Cornelis Elzerman laat de verschillende orgels van de LiVE horen.

Interessante kortingen/demonstratie modellen:
Een kleur mag niet het sluitstuk van uw instrument worden. Daarom geven wij de kleur van uw nieuwe Content orgel die u uitzoekt, helemaal gratis! De maanden november en december staan ook in het teken van interessante kortingen op onze demonstratie modellen… welke dat zijn? Daarvoor moet u echt even in onze showroom kijken. Want het perfecte orgel kiest u natuurlijk zelf.

Van harte welkom!

Johan en Els Kuipers.