Live 2T

Live 2T

Een pijporgel bespelen is de droom van iedere organist. Maar niet iedere organist heeft dag en nacht beschikking over een pijporgel. De Johannus LiVE 2T slaat een historische brug tussen droom en realiteit.

De Johannus LiVE 2T is een hoogwaardig digitaal orgel dat is uitgerust met een standaard dispositie van 44 stemmen. Met die standaard dispositie is echter iets bijzonders aan de hand. Ze is weliswaar statisch in haar fysieke conditie, maar dynamisch in haar gebruik. De 44 tabregisters vertolken namelijk inwisselbare disposities, die veranderen al naar gelang het pijporgel dat is gekozen.

Om een voorbeeld te geven: het tabregister Prestant 8’ kan zowel de Montre 8’ representeren van het Cavaillé-Coll-orgel in de Église Notre-Dame in Parijs als de Prestant 8’ van het Bätzorgel in de Utrechtse Domkerk.

Net als op de Johannus LiVE III kunt u op de Johannus LiVE 2T de samplesets van tientallen internationale pijporgels uploaden, maar voor de Johannus LiVE 2T zijn speciale samplesets ontwikkeld. De samplesets worden met een usb-stick in het orgel geladen. Elke usb-stick bevat de authentieke, professionele opnamen van een specifiek internationaal pijporgel. Deze samplesets bevatten een groot aantal unieke stemmen van deze orgels.

Daarnaast is aan die registers een aantal geselecteerde stemmen uit de zeer omvangrijke samplebibliotheek van Johannus toegevoegd. Het resultaat: elke sampleset voor de Johannus LiVE 2T bevat exact 44 stemmen, waarvan het grootste deel afkomstig is uit het oorspronkelijke pijporgel en een kleiner deel aangevuld is met stemmen in de geest van en aanvullend op het karakter van het betreffende pijporgel.

Uw Johannus LiVE 2T bedient u dus te allen tijde met de standaard dispositie van 44 stemmen. Maar achter die dispositie gaan inwisselbare stemmen schuil. Hebt u bijvoorbeeld het Silbermann-orgel van de Katholische Hofkirche in Dresden geüpload, dan representeren de 44 tabregisters een groot deel van de oorspronkelijke dispositie van dat pijporgel, plus een stemmenselectie die Johannus heeft toegevoegd. Tikt u een willekeurig tabregister aan, dan verschijnt in het display de naam van de stem zoals die op het oorspronkelijke pijporgel wordt weergegeven dat u op dat moment heeft gekozen.

Deze technologische innovatie is één van de belangrijkste eigenschappen van de Johannus LiVE 2T. Doordat de orgelbouwer voor deze oplossing gekozen heeft, is het pijporgel voor iedereen binnen handbereik. En daar was het ons om te doen.

 

Bekijk hier de brochure 

Details

Merk: johannus
Prijs: €15995
aantal klavieren: 2 klavieren
aantal stemmen: 44 stemmen
pedaal: 30 tonig
klavieren: TP 60
SAMPLE SET 1: dresden, Silbermann
SAMPLE SET 2: Utrecht, Bätz
SAMPLE SET 3: Paris, Cavaille-Col
SAMPLE SET 4: Norden Schnitger
SAMPLE SET 5: Zwolle, Maarschalkerweerd
SAMPLE SET 6: Liverpool, Wills and Sons

Meer informatie over Live 2T

Aanvraag
Bezig met versturen
Terug naar het overzicht