Vivaldi 150

Vivaldi 150

DE MODERNE KLASSIEKER VAN JOHANNUS

Met hun bijzondere klank, uitmuntende klankafstraling en gevarieerde dispositie maken de Vivaldi 150, 250 en 350 een royaal gebaar naar het pijporgel. Vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje. Of, anders gezegd: De Vivaldi is de moderne klassieker van Johannus.

De Vivaldi is niet zomaar een huiskamerorgel. Johannus bouwt natuurlijk nooit zomaar een orgel, maar de Vivaldi’s zijn wel heel bijzondere telgen in de orgelfamilie. Ze zijn zonder meer juwelen in de Johannus-collectie, omdat ze uitgebreide mogelijkheden bieden voor organisten die meer willen dan alleen studeren.

De organist die in zijn eigen huiskamer wil concerteren, heeft in de Vivaldi 150, 250 of 350 een partner gevonden. Onder meer de rijke dispositie en het weergaloze audiosysteem maken dit orgel tot een bijzonder instrument. Een instrument waarmee je een band opbouwt. Een orgel waar je stiekem een beetje verliefd op wordt.

DE VONK SLAAT OVER

Ga maar eens zitten op de orgelbank van de tweeklaviers Vivaldi 150 met zijn 34 stemmen. Je registreert een zachtruisende Holpijp in het hoofdwerk en kiest een frivole Quintfluit voor een cantus firmus op het zwelwerk. Bij het eerste akkoord slaat de vonk meteen over. Wat een magnifieke klank! Al snel ontdek je dat de Vivaldi nog veel meer in huis heeft. Met de keuze uit een romantische, symfonische, barokke en historische orgelstijl, kun je jouw registratie tot op de millimeter finetunen op het gevoel dat jij bij jouw orgelspel hebt. Alsof dat niet genoeg is, kun je ook nog eens kiezen uit drie variaties per stijl. Ofwel: je beschikt over twaalf unieke orgels.

Achter de Vivaldi 250 wordt de liefde intenser. Wat heeft dit huiskamerorgel veel te bieden! Met twee klavieren lijkt hij uiterlijk op z’n broertje, maar qua dispositie overvleugelt-ie hem. De 47 stemmen verschaffen je een zeer ruime keuze, zeker nu je weet dat je die kunt vermenigvuldigen met vier orgelstijlen en 3 variaties.

DE ORGANIST ZIT CENTRAAL

Op de orgelbank van de Vivaldi 350 bloeit de liefde volledig op. Terwijl je uit de 57 stemmen van het drieklaviers orgel je registratie bij elkaar zoekt, valt je plots op hoe comfortabel je achter dit instrument zit. Dankzij de gebogen groepering van de registers ligt de gehele dispositie binnen handbereik. Jij, als organist, staat centraal. Of, beter gezegd: jij zit centraal. Over ergonomische meubels gesproken.

Je registratie staat klaar. Je gaat nog even recht zitten en zet de eerste akkoorden in. Dit is wat je wilt horen. De klankafstraling overweldigt je. De dragende 32-voets Bombarde in het Pedaal, de heldere Mixtuur in het Hoofdwerk, de ruisende Nasard in het Positief: het is alsof alle stemmen persoonlijk tot je spreken. En eigenlijk is dat ook een beetje zo. De kwalitatief hoogwaardige breedbandtweeters, subtiel in de lessenaar verwerkt, zorgen voor een loepzuivere articulatie en kleuring van de directe toonafstraling van orgelpijpen.

HET GELUID VAN BEROEMDE PIJPORGELS

Want orgelpijpen, díé hoor je. Dankzij het geïntegreerde Real Time Sampling-systeem geeft jouw Vivaldi het geluid van beroemde pijporgels. In de digitale opnamen hoor je het authentieke pijporgelgeluid terug.

Dat gevoel wordt nog eens versterkt door het Adaptive Ambiance System, een techniek die de levensechte galm van kathedralen vanuit verschillende posities laat horen. Zit je ‘t liefst op de orgelbank, dan overheerst de oorspronkelijke klank en hoor je de pijpen bij wijze van spreken tuffen. Zit je liever achterin de kerk, dan schakel je eenvoudig met een knopje over. Op de achterste bank van de kathedraal versmelt de orgelklank volledig met de galm en valt de duidelijke articulatie van tonen weg.

Doordat deze techniek nauw samenwerkt met LIVEreverb, beschik je bovendien ook nog eens over twaalf levensechte galmen. Eenvoudig verplaats je je van het lieflijke St. Salviuskerkje in Limbricht naar La Grand-Combe in Zuid-Frankrijk. En dat allemaal vanaf één en dezelfde orgelbank.

Wil je evenwel ook eens buiten de grenzen van het traditionele pijporgel kijken, dan biedt de Vivaldi optioneel een keur aan solo- en orkeststemmen, zoals strings, een trompet, een piano, een harp en een gospel-orgel.

EEN BEPROEFDE KLASSIEKER

De Vivaldi 150, 250 en 350 geven de veeleisende organist kortom antwoord op al zijn muzikale behoeften. In al zijn facetten is de Vivaldi een beproefde klassieker. Maar dan in een modern jasje. Dit is het orgel dat in jouw huiskamer moet staan.

Details

Merk: johannus
Prijs: €11.995,-
AANTAL KLAVIEREN: 2 klavieren
AANTAL STEMMEN: 34 stemmen
PEDAAL: 30 tonig

Meer informatie over Vivaldi 150

Aanvraag
Bezig met versturen
Terug naar het overzicht