Visie orgel

MUZIEK ONTSTAAT UIT STILTE

Eerst is er stilte, dan vult de muziek de ruimte. Uw orgel neemt een belangrijke plaats in, in uw leven als organist. Er gaat toch geen dag voorbij of u bespeelt uw geliefde instrument. Het plezier dat musiceren u geeft, is daarbij van groot belang.
In de wereld van de klassieke muziek neemt het pijporgel een opvallende plaats in. Het machtige geluid van dit eenmansorkest is een sensatie. Slechts weinigen kunnen zich onttrekken aan de lokkende roep van het orgel in kerk of kathedraal, als ze daar voorbij komen. Wie zou niet wensen achter zo’n monumentaal instrument te zitten om zelf dit fantastische samenspel van orgelpijpen te laten spreken?

Het is u waarschijnlijk wel bekend, dat de hedendaagse klassieke instrumenten borg staan voor vele mogelijkheden. Belangrijk zijn en blijven de klankopbouw, de uitstraling van het instrument en niet te vergeten, de uitdaging die het instrument u geeft.

Wij werken samen met twee beroemde Nederlandse orgelbouwers die onze hartstocht en passie delen. Sinds de jaren ’70 hebben we een zeer goede samenwerking met Johannus uit Ede. In 2013 zijn wij een samenwerking aangegaan met Content orgels uit Ermelo. Want samenwerken, daar gaat het om!

Een goed orgel vraagt om moderne technologie. Deze moderne technologie vindt u in onze nieuwe modellen. De blaasbalgsimulator is daar één van. Deze fantastische innovatie laat uw orgel ‘zingen’ door drukverschillen in de blaasbalg van een pijporgel te simuleren. Het Sampling systeem geeft het geluid van beroemde pijporgels weer door directe digitale opnamen, waardoor u het originele pijporgelgeluid hoort. U geniet van een ongekende geluidskwaliteit door het uitgebreide audio systeem met hoogwaardige luidsprekers.

Een mooi orgel komt pas echt goed tot zijn recht in een prachtige kerk met een mooie akoestiek. En dat kan nu, bij u thuis! Al spelend waant u zich in de Oude Kerk van Amsterdam, in de Bovenkerk van Kampen of in één van de andere bijzondere kerken en gebouwen. Nooit eerder was galm zo authentiek!

Kuipers Muziekhuis richt zich speciaal op u, als klassieke orgelliefhebber uit de drie noordelijke provincies. Ons specialisme is het klassieke orgel en dat doen we met plezier, al meer dan 55 jaar. Door de talrijke mogelijkheden van de nieuwste orgels laten wij u graag het perfecte orgel kiezen.

Maar wat is voor u belangrijk in het perfecte orgel? Het aantal klavieren, de omvang van het pedaal, het meubel en/of de kleur? Houdt u van een heldere klank of van een brede, ronde klank? Er is veel te vertellen als het gaat over techniek, opbouw van de stemmen, intonatiemogelijkheden en niet in het minst, de uitvoering. Maar het gaat er om dat u het instrument vindt dat bij u past!

Wij bieden u, naast zekerheid en kwaliteit, een ruime voorraad aan nieuwe en gebruikte instrumenten. Bent u op zoek naar een mooi gebruikt orgel? Zoek op ‘gebruikt’ daar vindt u qua techniek en meubelwerk het perfecte instrument. Dit instrument wordt u meestal met garantie aangeboden. Uw orgel inruilen? Wij zetten ons in om er samen een goede deal van te maken.

De orgels van Content en Johannus orgels staan in onze showroom om bespeeld te worden. Tip: Neem uw eigen orgelboeken mee! Want de enige manier om de uitmuntende klank van onze orgels te ervaren, is door het zelf te bespelen.
Wij horen graag uw mening! Kom onder het genot van een kopje koffie of thee genieten van deze spraakmakende ontwikkelingen.
U bent van harte welkom!

Met de muzikale groeten,
Els Kuipers